Informatii Seminarul teologic "CHESARIE EPISCOPUL"

1. SCURT ISTORIC

      Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Buzau, unul dintre cele mai vechi si renumite din tara, a luat fiinta in anul 1836, prin grija Preasfintitului Episcop Chesarie, desfasurandu-si activitatea in casele domnesti din incinta Episcopiei (astazi, Palatul Episcopal).
In anul 1838 a fost inaugurat, in prezenta Preasfintitului Episcop Chesarie, impozantul local al Seminarului, care exista si astazi in cadrul Episcopiei. De construirea acestei cladiri se leaga descoperirea faimosului tezaur de la Pietroasele, gasit in timpul sapaturilor pentru piatra necesara ridicarii cladirii Seminarului. In anul 1893, Seminarul Teologic a fost desfiintat, cursurile reluandu-se in anul 1914.

      Din anul 1941, Seminarul Teologic a functionat intr-o cladire noua situata pe Aleea Episcopiei, insa pentru scurt timp, caci in anul 1948, regimul dictatorial  comunist a confiscat localul cu tot ce exista in el. Cursurile au fost mutate in cladirea din incinta Episcopiei.Dupa 1989, in urma eforturilor sustinute ale Înaltpreasfintitului Arhiepiscop Epifanie, Intaistatator al Eparhiei Buzaului si Vrancei din anul 1982, localul confiscat abuziv a fost redobandit treptat, intre 1990-1995. Apoi, in anul 1997, in urma unui protocol incheiat intre Episcopie si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau a fost preluata si cladirea anexa. Intre 1998-2010, prin grija Pr. Prof. Dr. Gheorghe Sava-Popa, director al institutiei, s-au imbunatatit substantial  conditiile din Seminarul nostru: o sala de mese cu o bucatarie moderna, o centrala termica proprie,  doua cabinete de informatica, un cabinet de practica liturgica s.a.

      In pragul celor 175 de ani de la punerea temeliei acestui asezamant de cultura si spiritualitate crestin-ortodoxa, Seminarul Teologic Liceal Chesarie Episcopul din Buzau reprezinta legatura perena intre traditia venerabila a scolii buzoiene si modernitatea demersului didactic contemporan.

  

  

 

 

coupon for prescriptions site prescription discount coupon
cialis coupons free blog.suntekusa.com prescription transfer coupon
voltaren rapid voltaren gel cena voltaren forte gel
symbicort cena blog.phmglobal.com symbicort spc
buscopan compositum read buscopan
quetiapine bijsluiter blog.zycon.com quetiapine afbouwen
trental online buy bvandam.com trental ampule cena
how expensive are abortions shammisyogalaya.com abortion alternatives
 
Newsletter 

Institutie


 
 


  

Linkuri utile:
Generated with CodeCharge Studio.